Zaterdag 8 september 2018

In 2018 vieren wij het 36e lustrum van het Stedelijk Gymnasium Leiden. In het boek Meer dan zes eeuwen Leids Gymnasium van A.M. Coebergh van den Braak is te lezen dat de geschiedenis van school nog veel langer teruggaat als we de periode van de Grote School (1324-1573) en de Latijnse School (1574-1838) mee zouden tellen. De naam Stedelijk Gymnasium wordt in het jaar 1838 voor het eerst officieel vermeld. In dat jaar telde de school zevenentwintig leerlingen, drie docenten en een rector.

Nu in 2018 hebben we meer dan achttienhonderd leerlingen en ruim honderdzeventig personeelsleden. De ontwikkelingen op het Stedelijk Gymnasium hebben dus niet stil gestaan. De afgelopen jaren waren ook bewogen jaren. In 2010 werd de school verzelfstandigd en werd het tweede gebouw in Leiden-Noord in gebruik genomen. Het gebouw aan de Fruinlaan kreeg de naam Athena en de vestiging aan de Nieuwe Marnixstraat werd vernoemd naar Socrates. Op beide locaties van het Stedelijk Gymnasium klinkt nog steeds het bondslied Uno Sumus Animo.

Op 6 september wordt de aftrap gegeven met een bijzonder personeelsuitje. Op 7 september gaan alle leerlingen op stap naar verschillende avontuurlijke en sportieve locaties en op 8 september vindt een grote reünie plaats . Het thema van de reünie is dit keer Tempo Doeloe . Wij hopen veel oud-leerlingen en oud personeelsleden te kunnen begroeten op deze dag en we zijn benieuwd naar alle verhalen.

Tot 8 september!

foto_Bart_2018.jpg 118512.jpg
Bart Vieveen, rector Athena Inge Krul, rector Socrates

 

 

sponsors